Nyksund

Nyksund er et tidligere fiskevær i Øksnes kommune i Nordland. Stedet ligger nord på Langøya, ei drøy mil nord for Myre.

Holmvikstua

Åpent 12 – 21
Vi tilbyr lokal mat og den eneste raclettmeny i hele Vesterålen.

Det var en gang et fiskevær

En film av Knut Andersen og Nicole Macé om fraflytting av fiskeværet Nyksund i Vesterålen på 60- og 70-tallet. En poetisk film som kombinerer bilder fra samtiden (1979) med lyd fra fortiden. Lydmiljøet er laget i samarbeid med lokalbefolkningen. Filmen er tilgjengelig på Youtube.

En annen verden

Det internasjonale studentprosjektet, som ble til ved Technische Universität i Berlin, sto for nybrottsarbeid innenfor en flere fagfelt, både miljøteknikk, pedagogikk, arkitektur og fredsarbeid. Mellom 1983 og 1992 var rundt 3000 ungdommer, fra en rekke land, involvert i prosjektet – de fleste fra Tyskland og Danmark.

Aurora suite

En litt annerledes overnattingsplass i Nyksund.  Lys og moderne leilighet med kjøkken og bad, plass for 4 personer. Flott utsikt mot nyksund, hav og fjell. Stor terrasse.  Booking her.

Marihaugen

Store, luftige leiligheter med fullt utstyrt kjøkken og storslagne terrasser med utsikt over Norskehavet.

Nyksund ART Gallery

Konferanselokaler for 12-16 personer, tilgjengelig utenom sommersesongen. Tekjøkken. Overnattingsplass for 3 personer i enkeltrom i gallerileilighet.

Vestrálar Mat

Her vil det bli både produksjon og kursing basert på tradisjonsmat og -drikke fra Vesterålen i den gamle Arntsen-brygga.

Delpen Bokcafe

Kombinert museum og butikk med original innredning fra 1937. Spesialist på lokalhistorie, kunstbøker og annen litteratur. Ta en pause med kaffe, te og våre berømte vafler!

Nyksundrom

Nyksundrom har flere koselige rom og leiligheter i to sentrale kai-brygger midt i Nyksund havna. Resepsjon finner du i Delpen Bokcafe.

Nyksund AS Arrangør

Nyksund AS påtar seg å sy sammen alle mulige arrangementer inkl. overnatting, bespisning, opplevelser/utflukter, etc. etter kundens ønsker. Vi har også forslag til aktiviteter og mange samarbeidspartnere.

Nyksund Brygge

Konferanser for opptil 50 personer i topp moderne konferanselokaler – kurs, konferanser, møter, arrangementer, teambuilding, kulturmønstringer, bryllup, bursdager, konfirmasjoner, dåpsfester, kulturkvelder, blåturer.

Nyksund brygge

Overnatting i en av Nyksunds beste og flottest plasserte leiligheter langs innløpet til Nyksund havn, 2 soverom, kj/stue, forgang, bad m/ WC og massasjedusj.

Dronningruta

Dronningruta er en vandrerute mellom Nyksund og Stø. Langs havet tar det ca 2 timer én vei. Hele runden tar 5-8 timer.

Landhandleriet

Landhandleriet finner du ved Holmvik Brygge på Ungsmaløya i Nyksund.
Her kan du se og kjøpe nordisk inspirert kunst og håndverk.

may, 2020